Attentie: Wij werken alleen op afspraak.

Meer informatie bij een spoedgeval »

Opname

Soms is het nodig een dier voor korte of langere tijd in de kliniek op te nemen

Opname van uw huisdier

Hoewel we er naar streven om dieren zo snel mogelijk na behandeling weer naar huis te laten gaan, is het soms toch nodig om een dier voor korte of langere tijd in de kliniek op te nemen. Men kan hierbij denken aan dieren die een zware operatie hebben ondergaan, of dieren met grote en/of uitgebreide verwondingen, die veel verzorging nodig hebben, en verder aan dieren die thuis niet of moeilijk te houden zijn omdat ze hun omgeving bevuilen, zoals bij ernstige diarree, bij bloedverlies of incontinentie. Dieren die aan een infuus liggen kunnen niet naar huis, en ook dieren die absolute hokrust nodig hebben, bijvoorbeeld na orthopedische ingrepen, worden vaak in de kliniek opgenomen.

Tijdens de opname wordt het dier natuurlijk op gezette tijden getemperatuurd, uitgelaten en gevoerd. We doen er alles aan om het dier zich zoveel mogelijk op zijn/haar gemak te laten voelen, maar uiteindelijk is het doel toch om het dier weer zo snel mogelijk naar huis te laten gaan.

Rust na de operatie

We proberen bewust het bezoek aan opgenomen dieren tot een minimum te beperken. Enerzijds omdat het werk in de kliniek gewoon doorgaat, anderzijds omdat een bezoek (en vooral het vertrek aan het eind van dat bezoek) het dier erg van streek kan maken. Beter is het om af en toe eens even op te bellen om te horen hoe het met uw dier gaat. En als er echt iets bijzonders aan de hand is nemen wij natuurlijk contact met ú op.

Altijd telefonisch bereikbaar via +31 499 374 205