Volgende inloopspreekuur Vandaag om 08:30 - 09:30

Meer informatie bij een spoedgeval »

Literatuur voor (beginnende) fokkers

Lees van te voren eens een boek over de problematiek.

Lees je goed in

Iedere (beginnende) hondenfokker krijgt te maken met vragen en problemen rond de dekking van de teef, tijdens de dracht, en voor, tijdens en na de geboorte van de pups.Veelal wordt hiervoor de dierenarts geraadpleegd. Uiteraard geeft hij/zij graag advies, maar toch is enige kennis van zaken bij de fokker zelf wel van belang. De dierenarts zal daarom adviseren om van te voren eens een boek te lezen over deze problematiek.

Rond de werpkist

Nu is er op dit gebied niet veel literatuur, en wat er is, is vaak erg wetenschappelijk of zeer uitgebreid. Daarom is het boekje: “Rond de werpkist”, geschreven door Malinka Lingmont, welhaast een must voor mensen die graag eens een nestje fokken, maar veel vragen hebben over wat een dergelijke onderneming allemaal met zich meebrengt.

Het boekje behandelt in duidelijke taal alle zaken die gaan spelen vanaf het moment dat men besluit om te gaan fokken tot het moment dat de pups naar de koper gaan. Geschreven vanuit de praktijk door iemand die door jarenlang zorgvuldig en verantwoord fokken het klappen van de zweep goed kent, vol met handige en praktische tips.Belangstelling? U kunt het boekje bij ons kopen in de kliniek. Bekijk onze openingstijden.

Altijd telefonisch bereikbaar via +31 499 374 205