Attentie: Wij werken alleen op afspraak.

Meer informatie bij een spoedgeval »

Progesteronbepaling

Meting van het progesterongehalte m.b.v. de Immulite

De apparatuur (Immulite) die wij gebruiken voor de bepaling van het progesterongehalte van het bloed van uw teefje is van een zeer hoge nauwkeurigheid.

Het probleem bij veel types ‘sneltesten’ is dat zij weliswaar nauwkeurig zijn als het progesterongehalte zeer laag, of zeer hoog is, maar juist in het gebied tussen de 5 en 20 ng/ml veel te onbetrouwbaar. Dit leidt tot grote teleurstellingen.

Al meer dan 15 jaar geleden zijn wij overgegaan naar het Immulitesysteem, en momenteel begeleiden wij vele honderden fokteefjes per jaar met over het algemeen zeer goede resultaten.

U kunt op de volgende tijdstippen bloed voor progesteronbepaling laten prikken:

  • door-de-weeks op alle spreekuren, en volgens afspraak. Van teefjes die ná 18.00 geprikt worden volgt de uitslag de volgende morgen.
  • op zaterdag en op zon- en feestdagen alléén om 9.00 ’s morgens.


In verband met het aangescherpte beleid van de overheid ten aanzien van antibioticagebruik, en de controle daarop door de NVWA, zullen antibioticumkuren alleen verstrekt worden na een afwijkend bacteriologisch onderzoek (BO). Een BO (vlak vóór of meteen bij aanvang van de loopsheid) heeft overigens alleen zin bij teven met vruchtbaarheidsklachten; ook bij een gezonde hond worden er áltijd bacteriën gekweekt uit de normale vaginale bacterieflora.

Altijd telefonisch bereikbaar via +31 499 374 205