Tandheelkunde
In onze kliniek proberen we tandheelkundige zorg op een zo hoog mogelijk niveau aan uw dieren te bieden.
Gebitssanering
Tijdens de gebitssanering wordt het gebit ontdaan van tandsteen en tandplaque. Losse of ontstoken tanden en kiezen worden verwijderd. Tenslotte wordt het gebit gepolijst. Na de behandeling krijgt u informatie over de nabehandeling en over het voorkomen van tandsteenvorming (poetsinstructie, speciale voeding enz).
Restauraties en Ortodontie
Restauraties
Kleine ontsierende defecten aan het gebit kunnen verholpen worden, zodat erger voorkomen wordt. Dit kan door een behandeling met fluorlak, of door restauraties met composiet.
Orthodontie
Veel standsafwijkingen van het gebit zijn tegenwoordig ook bij dieren te behandelen. Hierbij gaat het vooral om correctie van afwijkingen die problemen geven, en minder om cosmetische ingrepen.
Voor het aanmeten en plaatsen van beugels e.d. kunnen wij u doorverwijzen naar een collega die gespecialiseerd is in deze materie.
Wortelkanaalbehandeling
Vooral bij politiehonden zien we fracturen van hoektanden, die tot grote problemen kunnen leiden, waardoor deze honden hun werk niet meer kunnen doen. Afgebroken tanden en kiezen zorgen vroeg of laat voor pijn. Uw dier kan dit niet tegen u zeggen, maar wie zelf ooit kiespijn heeft gehad weet wat zo’n dier voelt.
Wortelkanaalbehandelingen gebeuren onder volledige narcose. U kunt, als u dat wilt, zelf bij de behandeling aanwezig zijn.
Voorkomen is beter dan genezen!
Tandsteen en tandvleesontsteking vormen een serieuze bedreiging voor de gezondheid van onze huisdieren. Voorkomen is beter dan genezen, lees daarom meer meer over hoe u tandsteen & tandvleesontsteking kunt voorkomen.