Attentie: Wij werken alleen op afspraak.

Meer informatie bij een spoedgeval »

Sporthond in conditie

Werk met uw gezonde hond aan zijn of haar wijze van bewegen, spieropbouw en conditie opbouw.

Certified Canine Fitness Trainer (CCFT)

Een Certified Canine Fitness Trainer (CCFT) werkt met uw gezonde hond aan zijn of haar wijze van bewegen, spieropbouw en conditie opbouw. Dit om blessures te voorkomen of herstel na een blessure, nadat zowel de dierenarts als de fysiotherapeut akkoord hebben gegeven voor deze opbouw. Op dit moment is het nog niet mogelijk om een revalidatie training te volgen. Deze training zal later toegevoegd worden na het volgen van een aanvullende opleiding daarvoor.

De training

Samen met uw hond werkt ze aan lichaamsbewustzijn door te werken aan: balans, kracht, conditie, flexibiliteit. Daarnaast voegt ze leer oefeningen toe waardoor uw hond ook mentaal bezig gehouden wordt. Dit zijn oefeningen waarvan u de basis mee krijgt. Deze oefeningen zullen daarna ook thuis beoefend worden.

Omdat veel oefeningen nieuw zijn voor de hond en een goede opbouw rustig verloopt hoeft u niet wekelijks op afspraak te komen. U gaat voor 2-4 weken thuis aan de slag om daarna samen met mij te kijken of de uitvoering van de oefeningen goed is. Daarna kunnen we eventueel uitbreiden qua oefeningen en uitdagingen.

Er wordt afhankelijk van de hond op den duur met balans materiaal gewerkt, maar dat is wel pas op het moment dat de hond de oefeningen op een stabiele ondergrond beheerst. Eerder is het niet veilig om de overstap naar een instabiele ondergrond te maken.

Alle trainingen zijn op individuele basis en duren 20-30 minuten, aansluitend krijgt u in de mail de informatie mee over de oefeningen en hoe daar thuis mee verder te gaan.

 

Neem contact op voor meer informatie

Dierenkliniek den Heuvel staat 365 dagen per jaar voor u klaar!

Neem contact op

Altijd telefonisch bereikbaar via +31 499 374 205