Attentie: Wij werken alleen op afspraak.

Meer informatie bij een spoedgeval »

Lasertherapie voor huisdieren

Geplaatst op:

Lasertherapie

Dierenkliniek Den Heuvel biedt nu ook lasertherapie voor uw huisdier aan. We merken dat hier een steeds grotere vraag naar is. Een dergelijke methode kunt u simpel zien als een behandeling met (laser)licht dat vaak ingezet wordt voor diverse chronische ziekten, ontstekingen, neurologische problemen en huidaandoeningen. Vaak leidt dit tot een pijnstillend en ontstekingsremmend effect. Inmiddels hebben we diverse behandelingen uitgevoerd en zijn de resultaten en reacties uiterst positief. De behandeling wordt reeds sinds 1970 uitgevoerd, maar nu ook voor huisdieren. Wij maken daarvan gebruik van de Companion Therapy Laser.

Hoe werkt het?

Het woord zegt het eigenlijk al: lasertherapie is een behandeling met laserstralen. Doordat er sprake is van een proces, waarbij deze lichtstralen met een vooraf vastgestelde energie en golflengte op het weefsel wordt geprojecteerd, kan er een pijnstillende en ontstekingsremmende effect ontstaan. In de lichtstralen zitten zogenoemde fotonen (laser-lichtdeeltjes) die door het lichaam worden geabsorbeerd en vervolgens energie afgeven aan de cellen in de omgeving. Als er sprake is van weefsel dat beschadigd is of ontstekingen kent, kan deze extra energie ertoe leiden dat de cellen hierin worden genormaliseerd of zelfs worden hersteld.

Waarvoor?

Lasertherapie wordt vaak door ons toegepast na operaties, om pijn en zwelling van de wond te voorkomen. Daarnaast wordt dit met veel succes gebruikt bij de behandeling van talloze acute en chronische aandoeningen, zoals:

  • Huidaandoeningen: hotspot, tussenteeneczeem, likgranulomen, (vertraagde) wondgenezing, fistels, lipplooieczeem
  • Orthopedische aandoeningen: artrose, rugklachten, peesontstekingen
  • Neurologische problemen: uitval van zenuwfuncties, niet-operabele hernia
  • Pijnbestrijding: pijnlijke wonden, hernia
  • Chronische tandvleesontstekingen
  • Zwelling voorkomen

Behandeling

Een lasertherapie bestaat uit één of enkele behandelingen. Narcose is niet nodig omdat de behandeling pijnloos is en goed door de dieren verdragen wordt. Bij behandelingen aan de kop krijgt het dier, net als de behandelaar en eigenaar, een beschermende bril op.

Altijd telefonisch bereikbaar via +31 499 374 205